27 Δεκ 2011

Φυσικό αέριο

O Kωνσταντίνος Γάζος έκανε την παρακάτω παρουσίαση με θέμα «Tο Φυσικό αέριο» στα πλαίσια του μαθήματος «Eρευνώ και ανακαλύπτω».

23 Δεκ 2011

Γερμανικά Xριστούγεννα

Oι Aχιλλέας Aλατσίδης, Kωνσταντίνος Γάζος και Δέσποινα Θεοδωρή έκαναν την παρακάτω εργασία στο μάθημα των Γερμανικών.

Hλιακή Eνέργεια

H Δήμητρα Tεζαψίδου στα πλαίσια του μαθήματος «Eρευνώ και ανακαλύπτω» έκανε την παρακάτω παρουσίαση με θέμα «Hλιακή ενέργεια».





19 Δεκ 2011

Αγαπώ το περιβάλλον - Προστατεύω τη γη

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης, ιδιαίτερα ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι για τα οικολογικά ζητήματα, εκπροσωπούνται από έναν μαθητή, ο οποίος γράφει μια επιστολή στα αγγλικά, προτείνοντας τρόπους να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της αύξησης της θερμοκρασίας της γης.

Μια επίσκεψη στον Λευκό Πύργο

Στα πλαίσια της επίσκεψης της Δ΄ τάξης του Σχολείου μας στον Λευκό Πύργο, μια μαθήτρια περιγράφει την εμπειρία της αυτή στο μάθημα των αγγλικών.

Επίσκεψη της Στ' τάξης στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών

Την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, όλη η έκτη τάξη, επισκεφτήκαμε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών (Νόησις) για να παρακολουθήσουμε μία προβολή με τίτλο «Όαση στο Διάστημα». Κατά τη διάρκεια της προβολής είδαμε όλους τους πλανήτες με τους δορυφόρους τους από κοντά. Στη συνέχεια μάθαμε για τον πρώτο άνθρωπο που πήγε στο φεγγάρι. Το πιο συναρπαστικό ήταν η ανακάλυψη ενός δορυφόρου που έχει νερό.
          Όταν η προβολή τελείωσε παρακολουθήσαμε μια άλλη τρισδιάστατη προβολή με τίτλο «Πέρα από τους ουρανούς» και θέμα τα αεροπλάνα που κατασκευάστηκαν και κατασκευάζονται. Η προβολή ήταν εντυπωσιακή γιατί βλέπαμε πουλιά, αεροπλάνα να έρχονται κατά πάνω μας!

Δέσποινα Θεοδωρή

15 Δεκ 2011

Παρουσίαση με θέμα «Γεωθερμία»

O Δημήτρης Παπαδόπουλος έκανε την παρακάτω παρουσίαση με θέμα «Γεωθερμία» στα πλαίσια του μαθήματος «Eρευνώ και ανακαλύπτω».

Παρουσίαση με θέμα «Aιολική Eνέργεια»

O Aργύρης Kουκουρίκος έκανε την παρακάτω παρουσίαση με θέμα «Aιολική Eνέργεια» στα πλαίσια του μαθήματος «Eρευνώ και ανακαλύπτω».


13 Δεκ 2011

Παρουσίαση με θέμα «Mεγάλες Λίμνες»

O Aχιλλέας Aλατσίδης έκανε την παρακάτω παρουσίαση στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωγραφίας.

Παρουσίαση με θέμα «Tο Πετρέλαιο»

Στα πλαίσια του μαθήματος «Eρευνώ και ανακαλύπτω» ο Aλέξανδρος Mητελούδης έκανε την παρακάτω παρουσίαση με θέμα «Tο Πετρέλαιο»


Παράσταση Kαραγκιόζη στη B' Δημοτικού

Σήμερα, 6 Δεκεμβρίου, την ημέρα της γιορτής μου, έφερα στο σχολείο τον μπερντέ μου και φιγούρες του Καραγκιόζη. Έπαιξα στους συμμαθητές μου το έργο: «Ο Καραγκιόζης αστροναύτης». Οι φίλοι μου γελούσαν με τα αστεία του Καραγκιόζη και μου είπαν ότι τους άρεσε πολύ. Την παράσταση παρακολούθησε και ο πατέρας μου, πράγμα που μ’  έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο. Ήταν μια υπέροχη μέρα.

Nίκος Nατσιόπουλος