25 Ιαν 2019

Μια παιδική ορχήστρα

Με αφορμή την ενότητα των Ελληνικών στην οποία ασχοληθήκαμε με τη μουσική και τα μουσικά όργανα, κατασκευάσαμε 4 πειραματικά δικά μας όργανα, που το καθένα βγάζει τον δικό του ήχο.












Το πρώτο όργανο το φτιάξαμε πολύ απλά, παίρνοντας δύο χάρτινα πιάτα και τα κολλήσαμε, αφού βάλαμε ανάμεσά τους φασόλια. Το δεύτερο όργανο είναι κατασκευασμένο από δύο κουτάλια κι ένα κουτάκι που πήραμε από σοκολάτες kinder. Μέσα στο κουτάκι βάλαμε ρύζι και στη συνέχεια ενώσαμε τα δυο κουτάλια, εγκλωβίζοντας το κουτάλι ανάμεσά τους. Ο ήχος που παράγεται από αυτό το όργανο είναι πολύ σιγανός. Το τρίτο όργανο ήταν ευκολότερο στην κατασκευή του, καθώς χρειαστήκαμε ένα ρολό κουζίνας και πολύ αλουμινόχαρτο. Το τελευταίο όργανο κατασκευάστηκε από ένα άδειο μεταλλικό κουτί από καραμέλες, δύο μεγάλες χάντρες κι ένα μολύβι. Ήταν αυτό που έκανε τον περισσότερο θόρυβο.

Αφού κατασκευάσαμε αυτά τα όργανα, φτιάξαμε μια ορχήστρα και τραγουδήσαμε με τη συνοδεία πιάνου, που έπαιζε η δασκάλα της μουσικής, το παραδοσιακό τραγούδι «Παντρεύουνε τον κάβουρα...».


Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε τα υλικά και τον τρόπο κατασκευής των μουσικών οργάνων και να μας απολαύσετε στο τραγούδι μας.
Νίκος Νικολαΐδης -  Ε2

Δεν υπάρχουν σχόλια: