23 Μαρ 2012

Βράβευση στον διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2012

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Γαλλοφωνίας 2012 ανακοινώθηκαν πριν από λίγες μέρες και ανέδειξαν μεταξύ των διακριθέντων τους μαθητές του Σχολείου μας. Απέσπασαν το βραβείο για το θέατρο, στο επίπεδο του Δημοτικού Σχολείου.
Στην τελετή που έγινε στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, ο διευθυντής του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, κ. Patrick Jouin, απένειμε τα μετάλλια και τα διπλώματα συμμετοχής στον διαγωνισμό. Κατά την τελετή εκφωνήθηκαν κάποιες σύντομες σκέψεις από τρεις μαθητές, οι οποίες φαίνονται παρακάτω.
Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τον διαγωνισμό καθώς και να δείτε όλο το θεατρικό έργο «Ulysse, comme toi», στην ιστοσελίδα του Σχολείου μας.Τα γαλλικά από μικρό παιδί με γοήτευαν. Έτσι όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξω ότι δεν κάνω 2,5 χρόνια γαλλικά χωρίς να δίνω σημασία, αλλά προσέχω και κάνω το καλύτερο που μπορώ, δεν την πέταξα στα σκουπίδια. Όταν η καθηγήτρια μας ανακοίνωσε ποιοι θα έπαιρναν μέρος και άκουσα το όνομά μου δεν μπορώ να σας περιγράψω τη χαρά που ένιωσα. Κάθε μέρα όλοι όσοι θα παίρναμε μέρος ρωτούσαμε πότε θα άρχιζαν οι πρόβες.
Χαράλαμπος Βενέτης
Και ξεκίνησαν οι πρόβες… Οι πρόβες ήταν διασκεδαστικές γιατί το κείμενο ήταν χιουμοριστικό. Βέβαια δυσκολευτήκαμε λίγο στο να μάθουμε τους ρόλους μας γιατί δεν είμαστε και τόσο εξοικειωμένοι με τα γαλλικά. Εγώ προσωπικά ,και πιστεύω και οι συμμαθήτριές μου, χαρήκαμε πολύ που βγάλαμε μόνες μας τη χορογραφία του τραγουδιού αλλά και που όλοι μαζί σκηνοθετήσαμε το έργο και διαλέξαμε τα κοστούμια μας.
Νικολέτα Μαλλιώρη
Οι πρόβες που κάναμε ήταν για εμάς μια ευχάριστη διαδικασία ενώ ταυτόχρονα μαθαίνοντας τον ρόλο μας συναντούσαμε καινούριες λέξεις και εκφράσεις οι οποίες μας πρόσφεραν νέες γνώσεις. Επίσης κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια για να προκύψει όσο το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα. Ο διαγωνισμός της γαλλοφωνίας ήταν για όλους μας μια από τις ωραιότερες εμπειρίες της ζωής μας που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.
Δήμητρα Τεζαψίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: