8 Ιαν 2014

Τραγουδάμε τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη

Προπαραμονή Χριστουγέννων του 2013 και η χριστουγεννιάτικη χορωδία – ορχήστρα του Δημοτικού μας Σχολείου, συνοδευόμενη από τους δασκάλους και τις δασκάλες, κατευθύνεται προς το κέντρο της πόλης, για να φέρει στους συμπολίτες μας το χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου. Στα πρόσωπα όλων είναι ζωγρα-φισμένο το χαμόγελο και η αισιοδοξία.
Πρώτος σταθμός μας είναι το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης Fm 100. Ανεβαίνοντας στον 6ο όροφο του κτιρίου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, απέναντι από τον Λευκό Πύργο, θαυμάζουμε τη μαγευτική θέα και μετά από λίγα λεπτά ψάλλουμε τα κάλαντα «στον αέρα», μέσα από την εκπομπή «Το νησί της Ναυσικάς». Η εμπειρία είναι μοναδική και τα παιδιά είναι ήδη κατενθουσιασμένα.
Αποχαιρετώντας τους υπεύθυνους του Σταθμού, κατευθυνόμαστε προς το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Εκεί, ψάλλουμε τα κάλαντα στον Γενικό Διευθυντή του Δήμου Θεσ/νίκης. Οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν τα γραφεία τους και, μαζί με τους πολίτες, απολαμβάνουν τις αγγελικές φωνές των παιδιών.
Επόμενος σταθμός μας η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Εκεί, γινόμαστε δεκτοί από τον Παναγιώτατο κ.κ. Άνθιμο. Οι μαθητές τού χαρίζουν στιγμές χαλάρωσης και αγαλλίασης κι εκείνος ανταποδίδει με πατρικές ευχές και ευλογίες.
Αφήνοντας τη Μητρόπολη, κατευθυνόμαστε στον εμπορικό κέντρο Assos – Πλατεία. Το πανύψηλο, στολισμένο δέντρο δίνει μια έντονη, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και τα παιδιά που τραγουδούν, χαρούμενα, μπροστά του, μαγεύουν τους περαστικούς.
Στη συνέχεια βρισκόμαστε στην Αριστοτέλους και συγκεκριμένα στο ύψος της οδού Μητροπόλεως. Εκεί η χορωδία μας ψάλλει τα κάλαντα, για μια ακόμη φορά «στον αέρα», μέσα από τα ραδιοκύματα του «Ράδιο Θεσσαλονίκη»
Έπειτα γινόμαστε δεκτοί στο βιβλιοπωλείο «Ιανός». Τα παιδιά παρατάσσονται στην εσωτερικοί σκάλα και συνεχίζουν να κάνουν αυτό που τόσο καλά ξέρουν μια και είναι κάτι που βγαίνει μέσα από την ψυχή τους. Εργαζόμενοι και πελάτες σταματούν τα πάντα και, φανερά συγκινημένοι, δέχονται το ευχάριστο μήνυμα της Γέννησης του Σωτήρα.
Βγαίνοντας από τον «Ιανό», δημοσιογράφος του Star Channel μας ζητά να τραγουδήσουμε τα κάλαντα και, όπως είναι φυσικό, δεν έχουμε καμία αντίρρηση.
Τελευταίος σταθμός της χριστουγεννιάτικης, μουσικής περιοδείας μας είναι το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Εκεί γινόμαστε δεκτοί από τον υπουργό, κ. Καράογλου και ψάλλουμε για ακόμη μια φορά τα κάλαντα. Καθώς φεύγουμε, μας συνοδεύουν οι ευχές του και ένα αναμνηστικό «γούρι» για το 2014.

Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και καθώς επιστρέφουμε στο σχολείο αισθανόμαστε μια γλυκιά κούραση και μια βαθιά ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της σημερινής εκδήλωσης. Φέτος, όλοι μαζί, μαθητές, δάσκαλοι και γονείς, βιώσαμε με τον καλύτερο τρόπο, την έλευση των Χριστουγέννων και παρατηρώντας τους παιδιά μας σκεφτήκαμε: «Αυτά τα γελαστά, δυναμικά και αισιόδοξα παιδιά μπορούν να αλλάξουν το μέλλον του τόπου μας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: