22 Ιαν 2017

Αδελφοποίηση με το 9χρονο σχολείο «Πνοή Αγάπης» του Αργυροκάστρου


Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος 
«Διαβάζουμε την πόλη μας και … μία ακόμη» 
τα δύο τμήματα της Ε΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας έχουν ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2016 να υλοποιούν τα προγραμματισμένα σχέδια εργασίας. Σ΄ αυτά περιλαμβάνεται και η πραγματοποίηση κοινών εκπαιδευτικών δράσεων με το σχολείο «Πνοή Αγάπης» του Αργυρόκαστρου Αλβανίας, με το οποίο έχει προηγηθεί «αδελφοποίηση». 

Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα, για να διαβάσετε το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης.Η πρώτη επικοινωνία μεταξύ των δύο σχολείων έγινε την Τετάρτη 20/12/2016 μέσω της εφαρμογής Skype. Τα παιδιά γνωρίστηκαν μεταξύ τους και ακολούθησε από τους μαθητές μας μία παρουσίαση της ιστορίας των εκπαιδευτηρίων μας με αναφορά στον ιδρυτή του, π. Λεωνίδα Παρασκευόπουλο, όπως και η περιγραφή των αρχών που διέπουν το σχολείο μας. Σειρά πήραν οι μαθητές του Αργυροκάστρου με αντίστοιχη παρουσίαση του σχολείου τους, ενώ στη συνέχεια μας τραγούδησαν τα κάλαντα στα ελληνικά αλλά και στα αλβανικά. Η «διαδικτυακή συνάντηση» έκλεισε με ένα χριστουγεννιάτικα τραγούδι που τραγούδησαν οι μαθητές μας και χαρούμενοι ανανεώσαμε το «ραντεβού» μας για το νέο έτος.

Λίγες μέρες αργότερα λάβαμε από το σχολείο του Αργυροκάστρου μία ευχετήρια κάρτα για τα Χριστούγεννα καθώς και δύο τεύχη της σχολικής τους εφημερίδας «Πνοή Αγάπης» που εκδίδεται κάθε τρεις μήνες, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: