5 Φεβ 2018

Για τα άτομα με ειδικές ανάγκες...


Με αφορμή την μελέτη του κειμένου «Ο Θωμάς» στο μάθημα της λογοτεχνίας οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε2 έγραψαν την γνώμη τους για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα άτομα με ειδικές ανάγκες.



      Τα άτομα με ειδικές ανάγκες βρίσκονται δίπλα μας. Ο αγώνας που κάνουν είναι πολύ σκληρός. Εμείς δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε όπως τα καταφέρνουν αυτοί. Πρέπει να τους σεβόμαστε και να μην γυρνάμε την πλάτη μας σε αυτούς που μας χρειάζονται αλλά να τους βοηθάμε σε ό,τι μας ζητούν.
Δημήτρης Γαϊτανίδης

         Τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι άτομα με νοητικά ή σωματικά προβλήματα. Στη ζωή τους κάνουν μεγάλο αγώνα και έχουν πολλές δυσκολίες, ειδικά σε κάποιες περιπτώσεις. Είναι υποχρέωσή μας να βοηθάμε άτομα σαν κι αυτά γιατί δεν μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους.
Θάνος Μπούσμπουρας


         Τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι δίπλα μας. Οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες είναι άτομα τα οποία έχουν ένα πρόβλημα ειδικό, όπως κάποιο κινητικό πρόβλημα ή είναι τυφλοί, άρα η ζωή τους είναι δύσκολη, πολύ δύσκολη. Αυτά που για εμάς είναι εύκολα γι’ αυτούς είναι πολύ δύσκολα. Η στάση μας γι’ αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να είναι καλή. Να τους δείχνουμε σεβασμό. Ας σκεφτούμε τι θα θέλαμε αν βρισκόμασταν στη θέση τους. Δεν πρέπει ούτε να τα κοροϊδεύουμε ούτε να τα βρίζουμε.
Θεοφάνης Φωτιάδης

         Αυτοί οι άνθρωποι κουβαλούν τον σταυρό τους και εμείς έχουμε υποχρέωση να τους σεβόμαστε και να τους βοηθάμε, να μην κάνουμε τον σταυρό τους αβάσταχτο. Πρέπει να τους διευκολύνουμε και να στεκόμαστε δίπλα τους. Να μην τους αποφεύγουμε.
Νίκος Παπανικολάου

         Κάθε μέρα κάνουν μια προσπάθεια για να τα καταφέρουν. Οι δυσκολίες της ζωής τους είναι μέσα στον καθημερινό αγώνα τους. Πιστεύω ότι η στάση μας απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες πρέπει να δείχνει σεβασμό και να είναι απολύτως αξιοπρεπής. Αυτά τα άτομα έχουν πολλές δυνατότητες και απλά πρέπει να κάνουν μια προσπάθεια να τις ανακαλύψουν. Μερικές φορές είναι πολύ καλύτεροι σε πολλά. Για αυτό δεν πρέπει να υποτιμάμε κανένα.
Χριστίνα Σουλελέ

         Πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά έχουν ένα συνεχή αγώνα. Προσπαθούν να φτάσουν τους υπόλοιπους ανθρώπους με μεγάλη δυσκολία. Στα μαθήματα, στη γυμναστική… Οι περισσότεροι άνθρωποι στην κοινωνία μας δεν τους συμπεριφέρονται καλά όμως κάποιοι άλλοι έχουν υπομονή και είναι δίπλα τους· προσπαθούν να τους βοηθήσουν.
Μέντη Αλεξανδρή

         Τα άτομα με ειδικές ανάγκες βρίσκονται συνέχεια κοντά μας και χρειάζονται βοήθεια, υποστήριξη και σεβασμό. Η ζωή τους είναι ένας αγώνας γεμάτος δυσκολίες. Η ζωή τους χαρακτηρίζεται πολύ πιο δύσκολή και κουραστική απ’ τη δική μας. Η στάση μας απέναντί τους πρέπει να είναι πολύ καλή. Για παράδειγμα δεν πρέπει να τους κοροϊδεύουμε ή να μην τους δίνουμε σημασία αλλά να έχουμε σεβασμό και να προσφέρουμε βοήθεια όπου μας χρειάζονται.
Άννα Καπλανίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: