11 Νοε 2019

Μελετάμε τη Χάρτα του Ρήγα


Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, στην ιστορία εργαστήκαμε πάνω στη Χάρτα του Ρήγα. Το πρώτο βήμα της εργασίας μας ήταν να προετοιμαστούμε να απαντήσουμε σε ήδη δοσμένες ερωτήσεις, των οποίων τις απαντήσεις ανιχνεύσαμε μέσα από ένα ενδιαφέρον σχετικό έντυπο, που μας δόθηκε σε ηλεκτρονική μορφή.

Το δεύτερο βήμα έγινε με τον χωρισμό μας σε 8 τριμελείς ή τετραμελείς ομάδες, καθεμιά από τις οποίες εργάστηκε μπροστά σε έναν υπολογιστή της Βιβλιοθήκης του σχολείου, και συμπληρώνοντας τις ερωτήσεις. Υπήρχε μάλιστα και μία ερώτηση, για την οποία δεν ήμαστε προετοιμασμένοι και την απάντησή της τη βρήκαμε εκείνη την ώρα.






























Αφού παραδώσαμε τα γραπτά μας, προσπαθήσαμε και καταφέραμε να συνθέσουμε ένα παζλ που απεικόνιζε σε μικρογραφία τη Χάρτα. Καθένας/καθεμιά πήρε τα 12 ανακατεμένα κομμάτια που του δόθηκαν και το συνέθεσε κολλώντας τα, βοηθούμενος/η από την εικόνα που έβλεπε στην οθόνη.

Το τέταρτο βήμα έγινε στην αυλή. Εκεί τοποθετήσαμε δυο τεράστια κομμάτια μοκέτας και χωριστήκαμε σε δύο ομάδες. Η μια ομάδα κρατούσε τα γιγάντια κομμάτια της Χάρτας του Ρήγα και η άλλη ομάδα τα παρατηρούσε, προσπαθώντας να βρει τη σωστή θέση για το καθένα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η Χάρτα όπως την είχε δημιουργήσει ο Ρήγας Βελεστινλής.





Το τελευταίο βήμα ήταν του δασκάλου μας, που έκανε την κριτική του στις εργασίες μας και απένειμε σε όλους/ες το παρακάτω βραβείο.

Κυριακή Μοσχοβάκη  - Στ2


Δεν υπάρχουν σχόλια: