14 Νοε 2022

Η Ε΄τάξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Η Ε’ δημοτικού επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό μουσείο. Η δασκάλα μας, μας είχε ετοιμάσει ένα παιχνίδι παρατήρησης και γνώσεων. Υπήρχαν ερωτήσεις και αινίγματα για κάθε έκθεμα που επισκεφτήκαμε. Έπρεπε να προσέχουμε λεπτομέρειες που δεν έβλεπαν  οι υπόλοιποι συμμαθητές και συμμαθήτριές μας και να τις σημειώσουμε στο χαρτί μας.  Στο τέλος μετρήσαμε τους πόντους και αναλόγως με τη βαθμολογία, τραβήξαμε ένα χαρτάκι από το μπλε, το κόκκινο, το πράσινο ή το κίτρινο σακουλάκι για να δούμε εμείς ως τι θα μείνουμε στην ιστορία! Θα  μείνουμε ως αγάλματα, ως γραμματόσημα, σε πορτρέτο ή σε νόμισμα; Πάντως φροντίσαμε να μην ξεχαστούμε στο πέρασμα της ιστορίας! Το παιχνίδι ήταν πολύ διασκεδαστικό και αρκετά ενδιαφέρον.Τελικά, ως τι μείναμε στην ιστορία; 

Θεοδώρα Μποδόσα, Ε1


Τα παιδιά της Ε΄ τάξης επισκέφτηκαν την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, όπου εκεί αντίκρισαν διάφορα εκθέματα. Κάποια από αυτά ήταν προτομές, όπως της Ιουλίας Δόμνας και του αυτοκράτορα Βεσπασιανού. Κάποια ανδριάντες όπως του αυτοκράτορα Οκταβιανού, του πρώτου Ρωμαίου αυτοκράτορα και ενός αυτοκράτορα που έλειπε το κεφάλι. Θέμα της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν και να εντοπίσουν, οι μαθητές και οι μαθήτριες, το φαινόμενο της ωραιοποίησης/εξιδανίκευσης και καταδίκης/διαγραφής μνήμης στα διάφορα μουσειακά αντικείμενα. Ενημερώθηκαν επίσης για την ιστορία των προσώπων που παρατήρησαν και παράλληλα χωρίστηκαν σε ομάδες σημειώνοντας σημαντικά στοιχεία που αφορούσαν την ξενάγηση. Στο τέλος της επίσκεψης έκαναν μια εργασία η οποία και βαθμολογήθηκε.   

                                         Νεφέλη-Μαργαρίτα Ανθοπούλου Ε3

                                                                                 

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο κάναμε, είδαμε και μάθαμε πολλά πράγματα! Κυρίως εντυπωσιάστηκα από τα αγάλματα, τα σκεύη και τα κοσμήματα της εποχής. Μου άρεσε πολύ το ότι συμμετείχαμε ενεργά στη διαδικασία συμπληρώνοντας ένα φύλλο εργασίας με δραστηριότητες για κάθε ένα από τα εκθέματα. Τα καλύτερο ήταν ότι η ξενάγηση έμοιαζε με παιχνίδι, καθώς μαζεύαμε πόντους ανάλογα με τις απαντήσεις μας. Και βέβαια, ενθουσιαστήκαμε με την έκπληξη που μας περίμενε στο τέλος, όταν παραλάβαμε τα «βραβεία» μας!

Γεωργία - Κλώντια Κουτσοπάκη E2




Δεν υπάρχουν σχόλια: