13 Νοε 2022

Μικροί επιστήμονες - Το λεμόνι που «αφρίζει»

Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης του σχολείου μας ταξιδεύουν στον κόσμο της επιστήμης μέσα από το μάθημα των Φυσικών Επιστημών. Αρχικά, μιλήσαμε στην τάξη για το θαυματουργό λεμόνι, τη διατροφική του αξία κα τη χρησιμότητά του. Στη συνέχεια, κάναμε, χωρισμένοι σε ομαδούλες, ένα πείραμα με το λεμόνι που «αφρίζει»! Μάθαμε, λοιπόν,  γιατί φουσκώνει το κέικ όταν βάζουμε σόδα ή μπέικιν! Τα παιδιά όχι μόνο ενθουσιάστηκαν με την υφή και τον αφρό που δημιουργείται, αλλά έφτιαξαν σχεδόν μόνα τους το πείραμα! Είναι πραγματικά ιδιαίτερο το αποτέλεσμα και αξίζει να το δοκιμάσετε και στο σπίτι, παιδιά!



Δεν υπάρχουν σχόλια: