9 Νοε 2022

Έναν επισκέπτη δέχθηκε σήμερα η Ε΄ τάξη!

Φιλοξενήσαμε στα Εκπαιδευτήριά μας τον κύριο Παναγιώτη Βασιουρή, οδοντίατρο και ειδικευόμενο παιδοχειρουργό στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο»,  για να μας μιλήσει για το πώς φροντίζουμε τα δόντια μας. Βέβαια, εμείς τον γνωρίσαμε φέτος λίγο νωρίτερα ως «γιατρό της κατασκήνωσης»  στην Ελαφίνα, για αυτό και τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την έλευσή του στο σχολείο!

 Η επίσκεψη αυτή ήρθε ως συμπλήρωμα στα όσα διδαχθήκαμε στην ενότητα «Πεπτικό σύστημα» στο μάθημα της Φυσικής. Και τι καλύτερο από έναν οδοντίατρο για να μας ενημερώσει για τη σωστή φροντίδα των δοντιών μας!  

 Αρχικά ο κύριος Βασιουρής μάς ενημέρωσε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε διάφορα τρόφιμα. Στη συνέχεια, μας έκανε επίδειξη για την ορθή χρήση της οδοντόβουρτσας, επισημαίνοντας τις αρνητικές συνέπειες στην υγεία των δοντιών μας όταν δεν τα φροντίζουμε σωστά. Η εισήγηση έκλεισε με πολλές ερωτήσεις από την πλευρά των παιδιών, στις οποίες ο κύριος Βασιουρής απάντησε με απλό και κατανοητό τρόπο. Τον ευχαριστούμε πολύ για την εξαιρετική του παρουσίαση και υποσχόμαστε να εφαρμόσουμε όλες τις συμβουλές που μας έδωσε!







Δεν υπάρχουν σχόλια: