5 Ιαν 2012

H Γ' τάξη μαθαίνει για την προστασία του περιβάλλοντος

  Το περιβάλλον είναι ένας πολύτιμος θησαυρός, που εμείς δυστυχώς ρυπαίνουμε. Έτσι αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με την προστασία του. 
Στην αρχή η δασκάλα μας, μάς μίλησε για την ανακύκλωση και με ποιον τρόπο γίνεται. Μετά επισκεφθήκαμε το περιβαλλοντικό πάρκο Θέρμης, όπου στο ξύλινο σπιτάκι παρακολουθήσαμε σχετικές ταινίες και συζητήσαμε για την ανάγκη να συμμετέχουν όλοι στην ανακύκλωση. Από την εκδρομή αυτή, προέκυψε η αφίσα της ανακύκλωσης που κάναμε.
Μια άλλη μέρα μιλήσαμε για το πετρέλαιο, είδαμε εικόνες για την μόλυνση που μπορεί να προκαλέσει, μιλήσαμε για το κακό που κάνουν οι άνθρωποι στη φύση και για το πόσο αυτό επηρεάζει την υγεία τους αλλά και τα ζώα. Έτσι μπήκαμε στη θέση των ζώων, ζωγραφίσαμε εικόνες που δείχνουν αυτή την καταστροφή και φανταστήκαμε τα λόγια που θα μας έλεγαν τα ζώα, αν μπορούσαν να μας μιλήσουν.
Επίσης επισκεφθήκαμε τον πολυχώρο τέχνης Villarte, όπου παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα «Το έδαφος στηρίζει τη ζωή». Εκεί κουβεντιάσαμε για τη φύση και για το πώς πρέπει να τη φροντίζουμε, παίξαμε παιχνίδια, δημιουργήσαμε οικολογικό λίπασμα και φυτέψαμε.
Τέλος καταλάβαμε ότι πρέπει όλοι να προστατεύουμε τη φύση και να κάνουμε ανακύκλωση για να ζούμε σε ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
Αγαπητού Κωνσταντίνα Γ3







Δεν υπάρχουν σχόλια: