19 Οκτ 2017

Βιβλιοπαρουσίαση, «Το παραμύθι της μουσικής»

Στο μάθημα της Γλώσσας οι μαθητές και οι μαθήτριες της Πέμπτης τάξης κάθε μήνα, αφού διαβάσουν, παρουσιάζουν στους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Τον Οκτώβριο η Ειρήνη Καρδίζη, μαθήτρια του Ε2, επέλεξε «Το παραμύθι της μουσικής» της Βασιλικής Νευροκοπλή.


Το παραμύθι της μουσικής

Συγγραφέας: Βασιλική Νευροκοπλή
Εκδόσεις: Λιβάνης

  Ζούσε κάποτε ένα πλούσιο και όμορφο ζευγάρι που είχε τα πάντα και ήθελε μόνο να αποκτήσει ένα παιδάκι. Ο σοφός γερο-Σωφρόνιος τους συμβούλεψε πώς να το ζητήσουν από τον Θεό και έτσι σε λίγο καιρό ήρθε στον κόσμο η Θεοδώρα.
  Απέκτησαν το πιο όμορφο, γλυκό και έξυπνο κορίτσι. Είχε όλου του κόσμου τα χαρίσματα, αλλά ήταν τυφλή. Η διαφορετικότητά της όμως ήταν τελικά η πηγή όλης της σοφίας της. Η μουσική ήταν η μεγάλη της αγάπη και κάθε ήχος μιλούσε στην καρδιά της. Έγινε ξεχωριστή και, μεγαλώνοντας, η φήμη της εξαπλώθηκε παντού.
    Πρόκειται για μια συγκινητική  ιστορία που μας δείχνει πως ο Θεός πάντα δίνει στον καθένα κάτι ξεχωριστό ακόμη κι αν φαινομενικά του λείπει κάτι που έχουν όλοι οι άλλοι· και ο καθένας πορεύεται και ξεχωρίζει αγαπώντας τον εαυτό του και καλλιεργώντας τα δικά του χαρίσματα.
            Αν δεν διαβάσετε αυτό το βιβλίο, σίγουρα θα χάσετε!

Ειρήνη Καρδίζη, Ε2




Δεν υπάρχουν σχόλια: