20 Μαΐ 2020

Ήρωες την εποχή του κορονοϊού...

Game Changer, Bansky
 Ήρωες την εποχή του κορονοϊού

Το σκίτσο εκφράζει αυτό που όλη η κοινωνία της Ελλάδος είδε και κατάλαβε, κατά τους δύσκολους μήνες της μάχης με τον κορονοϊό. Γιατροί, νοσοκόμες και νοσοκόμοι, εργάτες σε εργοστάσια και πολύ καταστήματα, οι αγρότες, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές είναι οι πραγματικοί ήρωες για μικρούς και μεγάλους. Γι’ αυτό κι η νοσοκόμα στο σκίτσο έχει μπέρτα που την κάνει να μοιάζει με υπερήρωα. Οι φανταστικοί ήρωες των κόμικς έχουν αντικατασταθεί από τους πραγματικούς ήρωες, οι οποίοι δεν έχουν υπερφυσικές δυνάμεις, ωστόσο ζουν ανάμεσά μας και μας χαρίζουν το δικαίωμα στη ζωή.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που αναφέραμε πριν: οι γιατροί και οι νοσηλευτές, οι οδηγοί, οι εργάτες, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι αγρότες, οι αστυνομικοί συνεργάστηκαν τόσο καλά που πλέον αρχίζουμε να αναπνέουμε τον αέρα της ελευθερίας. Η χώρα μας δεν έχει τόσους ασθενείς επειδή όλοι αυτοί οι ήρωες και εμείς μαζί τους συνεργαστήκαμε αρμονικά. Δε θα τους ξεχάσουμε ποτέ. 

Νεφέλη, Ε΄

Ο καλλιτέχνης θέλει να μας περάσει ένα μήνυμα με αυτό το σκίτσο ότι οι ήρωες δεν υπάρχουν μόνο στις ταινίες και στα παραμύθια, άλλα και στην πραγματική ζωή. Μας δείχνει ένα παιδάκι το οποίο έχει επηρεαστεί από τη πανδημία του τελευταίου διμήνου. Παίζει κρατώντας μια κούκλα νοσοκόμα στο χέρι του. Στο πίσω πλάνο μπορούμε να δούμε ότι έχει πετάξει τους σούπερ ήρωες του γιατί είδε ότι το νοσηλευτικό προσωπικό έσωσε και σώζει ζωές και όχι οι παιδικοί ήρωες στις ταινίες και την τηλεόραση. Το παιδάκι είναι ξανθό και φοράει μια φόρμα, πιθανόν είναι ηλικίας 7-8 ετών. Σε αυτήν την πανδημία είδαμε καθημερινούς ανθρώπους να γίνονται υπερήρωες. Για παράδειγμα το νοσηλευτικό προσωπικό ,οι φαρμακοποιοί, αυτοί που κάνουν ντελίβερι στα σπίτια, οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ και άλλοι που αγωνίζονται για να βοηθήσουν την κοινωνία.Βοήθησαν επίσης και οι απλοί άνθρωποι σαν και εμάς με την στάση τους ακολουθώντας τις οδηγίες των επιστημόνων.

Βαλεντίνα. Ε΄

Όλοι μαζί μπορούμε

Στο σκίτσο βλέπουμε ένα μικρό αγοράκι που έχει πετάξει τους υπερήρωες του και κρατάει μια νοσοκόμα. Αυτή η εικόνα δείχνει πως οι υπερήρωες τον comic δεν είναι αληθηνοί και δεν μπορούν να σε προστατέψουν από τον ιό αλλά οι γιατροί και οι νοσοκόμες που είναι αληθινοί και μπορούν να μας προστατέψουν. Οι πραγματικοί ήρωες αυτής της περιόδου είναι οι γιατροί και οι νοσοκόμες που μας προφυλάσουν απ΄τον ιό ενώ εκείνοι κινδυνεύουν καθημερινά.
Μαρία, Ε΄
Άγνωστοι Σούπερ  Ήρωες
Στο σκίτσο παρουσιάζεται ένα μικρό αγοράκι που κρατάει στα χέρια του μία κούκλα. Η κούκλα αυτή δεν είναι συνηθισμένη. Μοιάζει με κάποια σούπερ ηρωίδα αλλά δεν είναι. Είναι μία νοσοκόμα. Δίπλα στο παιδάκι υπάρχει ένας κάδος μέσα στον οποίο βρίσκονται πεταμένοι ο Σπάιντερμαν και ο Σούπερμαν, γνωστοί σούπερ ήρωες. Παρ’ όλα αυτά το αγόρι προτιμάει να παίξει με την κούκλα νοσοκόμα. Από τον τρόπο που το παιδί κρατάει την κούκλα φαίνεται σαν αυτή να κατεβαίνει από τον ουρανό για να βοηθήσει όσους το έχουν ανάγκη. Αυτή η κίνηση του παιδιού συμβολίζει το γεγονός ότι τις δύσκολες μέρες της πανδημίας οι γιατροί και οι νοσηλευτές ήταν οι ήρωες του κόσμου. Υπήρξαν οι άνθρωποι που δούλευαν καθημερινά ατελείωτες ώρες για να μπορέσουν να κάνουν καλά όσους ήταν άρρωστοι. 
Εκτός από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό όμως και άλλοι επαγγελματίες δε σταμάτησαν να δουλεύουν για να προσφέρουν στον κόσμο. Οι φαρμακοποιοί ήταν εκεί για να δίνουν τα απαραίτητα φάρμακα, οι υπάλληλοι σούπερ μάρκετ για να μην λείψει τίποτα από κανέναν, οι δημοτικοί υπάλληλοι για να μη σταματήσει κανένας δρόμος να είναι καθαρός. Όλοι τους έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να έχουμε όλοι οι άνθρωποι όσα επιθυμούμε. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες της εποχής με τον κορονοϊό.
Ραφαηλία, Ε' 

Δεν υπάρχουν σχόλια: