25 Απρ 2020

Παρουσίαση του κλασικού βιβλίου «Πολυάννα»

Τίτλος βιβλίου: ΠΟΛΥΑΝΝΑ
Συγγραφέας: Eleanor H. Porter
Εκδόσεις: Μίνωας
 Η Πολυάννα Βιτιέ είναι ένα ορφανό φτωχό κοριτσάκι που εύκολα βρίσκει την αισιοδοξία και την ευτυχία που προσφέρουν τα απλά καθημερινά πράγματα. Όταν πέθανε και ο μπαμπάς της , πήγε να μείνει με τη θεία της, τη δεσποινίδα Πόλυ Χάριγκτον , μια στρυφνή γυναίκα , που δε συμπαθεί τα παιδιά , αλλά εκτελεί μόνο το καθήκον της χωρίς συναισθηματισμούς και αγάπη. Η  Πολυάννα άλλαξε τη ζωή της θείας της, αλλά και τη ζωή σε όλη την πόλη. Επειδή ήθελε να τους βλέπει όλους ευτυχισμένους, τους έμαθε να παίζουν το παιχνίδι της χαράς, για να ξεπερνούν της δυσκολίες και να βλέπουν πάντα κάτι θετικό στην καθημερινή ζωή τους. Το πιο σπουδαίο κατόρθωμά της ήταν το ότι κατάφερε να ξανακάνει ευτυχισμένη τη δύστροπη θεία της !
 Έπειτα από λίγο καιρό όμως η Πολυάννα έμεινε παράλυτη μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα και ισχυριζόταν ότι δεν μπορεί κανείς να καταλάβει τι αξίζει κάτι παρά μόνο όταν το στερηθεί. Και για αυτό ήταν και πάλι ευτυχισμένη!!!   
Η αξιολόγησή μου: Σε αυτό το βιβλίο μού άρεσε η έκφραση, τα συναισθήματα που διοχετεύει η συγγραφέας, καθώς και ότι η Πολυάννα έδειξε πώς μέσα από ένα παιχνίδι μπορεί ο καθένας μας να ζήσει καλύτερα !

Μαρία Τοπούζη, Ε΄

Δεν υπάρχουν σχόλια: