24 Απρ 2020

Βιβλιοπαρουσίαση του κλασικού βιβλίου «Η καλύβα του Μπάρμπα Θωμά»

Τίτλος: «Η καλύβα του Μπάρμπα Θωμά»
Συγγραφέας: Μπήτσερ Στόου
Εκδόσεις: «Αστέρος»
  Στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάπου στο Κεντάκι, Φλεβάρης μήνας, έξω κάνει τσουχτερό κρύο. Μα στην τραπεζαρία μια γλυκιά θαλπωρή. Όλα ήταν ευχάριστα εκεί όλα εκτός από την κουβέντα των δύο αντρών. Ο ένας ήταν Σέλμπυ ο νοικοκύρης του σπιτιού και ο άλλος ήταν ο Χάλεϊ ο έμπορος σκλάβων.
  Θέμα της ήταν μια αγοραπωλησία. Ο οικοδεσπότης χρωστούσε στον επισκέπτη του ένα μεγάλο για αυτόν ποσό και έπρεπε να του πουλήσει έναν από τους Νέγρους σκλάβους του, δηλαδή τον Μπάρμπα Θωμά παρόλο που είχε γυναίκα και παιδιά.
    Ξαφνικά στο δωμάτιο μπήκε ένα  νεγράκι ο Χάρρυ και μετά από την απάιτηση του αφεντικού του άρχισε να χορεύει και να τραγουδά. Ο δουλέμπορος θέλησε να τον αγοράσει. Ο Σέλμπυ διστάζει αλλά αναγκαστικά συμφωνεί! H μαμά του παιδιού η Ελίζα το ακούει και αποφασίζει να το σκάσει, σε αντίθεση με τον Μπάρμπα Θωμά που παραμένει πιστός στο αφεντικό του με την ελπίδα ότι θα τον ξαναγοράσει ο κ. Σέλμπυ. Την επόμενη ημέρα ο Χάλεϊ αρχίζει να ψάχνει την Ελίζα και τον Χάρρυ ενώ τον Μπάρμπα Θωμά τον φορτώνει στο κάρο του αλυσοδεμένο.
    Θα μπορέσει η Ελίζα να σώσει το παιδάκι της; Θα επιστρέψει ο Μπάρμπας Θωμάς ποτέ στην οικογένειά του; Θα το μάθετε όλα αν διαβάσετε αυτό το εξαιρετικό βιβλίο.
Αγγελική Καρδίζη, Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: