25 Απρ 2020

Παρουσίαση του βιβλίου «Από την εγώπολη στην εσύπολη»

Τίτλος βιβλίου: Από την Εσύπολη στην Ουρανούπολη
Συγγραφέας: Μυρσίνη Βιγγοπούλου
Εκδόσεις: Άθως παιδικά

Ο Πείσμονας και η αδερφή του συνεχίζουν να ζουν όμορφα  κι ειρηνικά στην Εσύπολη ,όμως όταν μαθαίνουν για τον λόφο της Αρετής πεισμώνουν να ανέβουν ως εκεί πάση θυσία. Δεν είναι όμως τόσο εύκολο όσο νομίζουν. Στην αρχή προσπαθούν αλλά δεν τα καταφέρνουν. Η Γαλήνη τούς συμβουλεύει να πάνε στον γέροντα για να τους βοηθήσει να φτιάξουν μια ειδική σκάλα για να ανέβουν εύκολα, αλλά μένουν έκπληκτοι όταν ο γέροντας τους λέει ότι θα πρέπει να κερδίσουν τα σκαλοπάτια με την αξία τους!
 Στο μεταξύ πολλοί εγωπολίτες μετακομίζουν στην Εσύπολη, γεγονός που αγανακτεί τη Βασίλισσα τους Οίηση, η οποία αποφασίζει να ταξιδέψει στην Εσύπολη με ψεύτικη ταυτότητα. Ο Πείσμονας και η αδελφή του μαζεύουν τα σκαλοπάτια το ένα μετά το άλλο. Η Οίηση μετά τη μεγάλη και δύσκολη διαδρομή φτάνει επιτέλους στη Εσύπολη, όπου όλοι της φέρονται ευγενικά και διαμένει στο ίδιο σπίτι με τον Πείσμονα. Όταν μαθαίνει για το λόφο της Αρετής, δε διστάζει να ανέβει και φυσικά πέφτει! Τα παιδιά τής εξηγούν για τον γέροντα και τη σκάλα, αυτή πηγαίνει στον γέροντα και όταν καταλαβαίνει ότι πρέπει να κερδίσει η ίδια τα σκαλοπάτια φεύγει θυμωμένη. 
Οι μέρες περνούν και μετά από ένα περιστατικό ανάμεσα στην Οίηση και στην Ταπείνωση, την αρχόντισσα της Εσύπολης, η Οίηση βάζει στη θέση του «εγώ» της το «εσύ» και γίνεται πολύ καλή φίλη με την Ταπείνωση. Τα παιδιά καταφέρνουν να ανέβουν στο λόφο της Αρετής και η Οίηση γίνεται μια τίμια εσυπολίτισσα!
Το βιβλίο αυτό μου άρεσε διότι είναι ιδιαίτερα διδακτικό κι επειδή η συγγραφέας χρησιμοποιεί πολύ όμορφο λεξιλόγιο.

Κατερίνα Σίασου, Ε΄  


Δεν υπάρχουν σχόλια: