10 Μαΐ 2020

Παρουσίαση του βιβλίου «Παπούτσια με φτερά»

Η Χρυσάνθη Γκαργκούδη, μαθήτρια της Ε΄τάξης,  παρουσιάζει το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά» της Μαρίας Παπαγιάννη των εκδόσεων Πατάκη.


Η μικρή Ρόζα ζει με τον πατέρα της, τον Άρη, που είναι ψαράς αλλά στα κρυφά γράφει ποιήματα.  Η Ρόζα κάποια στιγμή θα πηδήξει μέσα σε ένα   σπιρτόκουτο που είχε ζωγραφίσει στον τοίχο της και θα ακολουθήσει έναν γάτο, τον Γκαπίτο, στην Πολιτεία του Βυθού, που ετοιμάζεται για πόλεμο  με τους Γλωσσοκτώνους που θέλουν οι γλώσσες να «πεθάνουν».
Σε λίγη ώρα ακούγονται βομβαρδισμοί... Η Ρόζα δεν ξέρει  αν αυτό είναι το σύνθημα για να ξεκινήσει η μάχη. Ύστερα από λίγο, δεν ακούγεται  πια τίποτα. Ώσπου μια μεγάλη φωτιά ξεσπάει  κάτω από το δέντρο της Πίστης! Η Ρόζα θέλει να πολεμήσει για τις «γλώσσες» αλλά  δεν μπορεί επειδή έχει στην κατοχή της τον χάρτη, που σε περίπτωση που χάσουν, δεν πρέπει να πέσει στα χέρια των εχθρών.
  Το βιβλίο αυτό μου άρεσε πολύ επειδή έχει πολύ συναίσθημα και φαντασία. Επίσης, μεταφέρει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Οι «γλώσσες του κόσμου» είναι «ζωντανές» και έτσι πρέπει να τις διατηρήσουμε.
Αυτό το  βιβλίο το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους σας!


Χρυσάνθη Γκαργκούδη, Ε΄

Δεν υπάρχουν σχόλια: