3 Μαΐ 2020

Παρουσίαση του βιβλίου «Πολυάννα, το παιχνίδι της χαράς»

Συγγραφέας : Ελεανόρ Πόρτερ
Εκδώσεις : Άγκυρα

        Κάπου στις αρχές του  20ου αιώνα σε ένα μικρό χωριό στην Αμερική ζει η θεία της μικρής Πολυάννας,  η κυρία  Πόλυ. Η Πολυάννα ζούσε με τον πατέρα της μέσα σε ένα φτωχικό σπιτάκι, μα δεν ήταν μόνη. Εκεί κοντά υπήρχε ένας φιλανθρωπικός σύνδεσμος που βοηθούσε την Πολυάννα και τον πατέρα της να ζουν με τα απαραίτητα. Μα ο πατέρας της Πολυάννας πέθανε και η μικρή πήγε να μείνει με την θεία της, μια πλούσια γυναίκα.  Στο χωριό που έμεινε όλοι οι άνθρωποι έγιναν φίλοι με την Πολυάννα. Και πως τα κατάφερε; Με ένα μεγάλο μυστικό.

        Εκεί όπως σας είπα έκανε πόλους φίλους μα όλοι ήταν ενήλικες  εκτός από ένα παιδί. Βλέπετε δεν υπήρχαν πολλά παιδιά στο χωριό. Η θεία της, παρότι στην αρχή δεν ήθελε την Πολυάννα, στο τέλος την αγάπησε γιατί το μυστικό της ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο έπρεπε πάντα να είσαι ευχαριστημένος ακόμα και στα κακά πράγματα γιατί αν ψάχνεις καλά πάντα θα βρίσκεις και κάτι καλό.

       Αυτό το βιβλίο μου άρεσε επειδή δείχνει την αγνότητα μέσα από ένα παιδί.  Επίσης δίνει ένα από τα καλύτερα διδάγματα, ότι θα πρέπει να έχουμε υπομονή και να ανακαλύπτουμε τις ευχάριστες πλευρές ακόμη και από δυσάρεστες καταστάσεις.  Επίσης όσο και αν δεν φαίνεται,  το βιβλίο έχει πολύ δράση και ανακαλύπτεις καινούρια πράγματα που σε συγκλονίζουν.

Καλλιόπη Κυριαφίνη, E'

Δεν υπάρχουν σχόλια: