10 Μαΐ 2020

Παρουσίαση του βιβλίου «Στη Μακεδονία μια φορά, Η σπίθα που έγινε φωτιά»

Ο Αχιλλέας Καμανάς, μαθητής της Ε΄τάξης, παρουσιάζει το βιβλίο «Στη Μακεδονία μια φορά..., Η σπίθα που έγινε φωτιά» της Γιολάντας Πατεράκη από τις εκδόσεις «Ψυχογιός».
Το βιβλίο μας μιλάει για τη Μακεδονία στα χρόνια του βασιλιά Αμύντα Γ΄. 
Οι Ιλλυριοί  είχαν κυριαρχήσει στη Μακεδονία και ο Αμύντας προσπαθούσε να την ελευθερώσει. Μια παρέα πέντε νέων βοηθάει τον Αμύντα, άλλοτε συλλέγοντας πληροφορίες, άλλοτε μεταφέροντας μηνύματα και άλλοτε μπαίνοντας στην πρώτη γραμμή του πολέμου. Μετά από πολλές περιπέτειες και συμμαχίες, η Μακεδονία είναι πια ελεύθερη και ο Αμύντας έχει συλλάβει μια ιδέα που θα αλλάξει για πάντα τον «Ρου της Ιστορίας» : να συμμαχήσουν όλοι οι Έλληνες και μαζί ενωμένοι να διαδώσουν τον ελληνικό  πολιτισμό. 
Το βιβλίο τελειώνει με την προφητεία του πιστού συμβούλου του Αμύντα, Ερμόλαου, που του λέει ότι ο εγγονός του, Αλέξανδρος, θα πραγματοποιήσει το όνειρο του Αμύντα για τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού στα πέρατα της Γης.

Η αξιολόγησή μου: 
      Προτείνω στους συμμαθητές μου να διαβάσουν αυτό το βιβλίο διότι είναι πολύ ενδιαφέρον και μας μιλά για την ιστορία του τόπου μας.

Αχιλλέας Καμανάς, Ε΄

Δεν υπάρχουν σχόλια: